Amanda Seyderhelm on sertifioitu leikkiterapeutti ja Isaacin ja Punaisen hyppääjän kirjoittaja, terapeuttinen tarina, joka tukee surmana olevia lapsia, ja auttaa lapsia selviytymään menetyksistä ja muutoksista, julkaissut julkaisema Routledge. Alla hän jakaa 10 tapaa tukemaan surullista lasta.
COVID-19: llä on ollut ennennäkemätön aaltovaikutus yhteiskunnan kautta, etenkin avata keskusteluja tappioiden ja surun ympärillä perheissä.
Päivittäisen elämän ja koulun sulkemisen häiriöt ovat työntäneet vanhemmat epämiellyttävään asemaan olla rehellinen lastensa kanssa, samalla kun he ovat pyrkineet säilyttämään turvallisuuden ja mielenrauhansa.
Kun perheessä on kuolema, lapset voivat vastata monin eri tavoin. Ne eivät ole aina emotionaalisesti kypsiä välittämään surunsa, huolensa ja ahdistuksensa suoraa kieltä käyttämällä, joten heijastavat tunteitaan käyttäytymisen muutosten – unihäiriöiden, syömishäiriöiden, mielialan vaihtelun kautta.
Tantrumit ovat yleisiä, kun lapsessa on emotionaalinen epätasapaino, ja jos niitä ei käsitellä asianmukaisesti, nämä mielialat voivat nopeasti lumipalloa vähentyneeksi kestävyydelle tai käyttäytymiseen “toimimiseen”. Siksi, kun tällaiset äärimmäiset tunnetilanteet tapahtuvat kuten kuolema tai muut aiheet, kuten avioero, rutiinien ja kavereiden muuttaminen tai muuttaminen, on elintärkeää auttaa lapsia selvittämään maailmaansa tarjoamalla heille turvallisen tilan, jossa he voivat ilmaista Tunteet ja tunteet, vastaanottaen vastauksia ja tukea, jota he haluavat.
Joten vanhempana kuinka voit parhaiten tukea lapsiasi ja pysäyttää surun emotionaalinen rypistymisvaikutus ennen kuin se alkaa?
Älä kohtaa heitä suoraan heidän tunteistaan. Heti kun yrität kohdata lapsen suoraan vaikeista kokemuksista, riski on, että he sulkeutuvat ja tuntevat sen siten eristyneemmäksi surussaan. Kohtaamalla lapset suoraan vaarassa häpeämällä ja kiusaamme heitä, koska heillä ei vielä ole kognitiivista toimintaa ilmaista tunteensa täysin suullisesti.
Rakenna yhteys pelin kautta. Lapsen luonnollinen kieli on leikkiä, joten jotta lapsia ymmärtävät heidän maailmaansa, meidän on oltava heidän kanssaan tekemisissä leikkisän ja luovan toiminnan kautta. Tämä auttaa heitä rentoutumaan ja avautumaan.
Yhdistä terapeuttisen tarinankerronnan kautta. Pelin yhdistäminen tehdään parhaiten tarinankerronnan kautta. Tarinat antavat pelättyjä tai vetäytyneitä lapsille työkaluja heidän äänensä löytämiseksi. He joutuvat tarinan hahmoihin, jotka auttavat heitä ymmärtämään heidän ympärillään tapahtuvat tapahtumat ja heille. Suosittelen etsimään kirjoja, jotka heijastavat lapsen kokemusta kokemuksesta. Istu heidän rinnallaan lukemisen kautta ja käytä sitten tarinaa keskustelukytkenä myöhemmin. Tämä avaa oven, jonka avulla lapsi voi ilmaista tunteensa käyttämällä tarinahahmoa tehdäkseen tämän heille.
Kuule lapsesi. Osoita, että olet kuullut heidät heijastamalla heidän sanojaan. Tämä vakuuttaa heille, että he eivät ole yksin ja heidän ahdistuksensa putoaa heti.
Tunnetko olosi epävarmaksi? Jos tunnet pelkäävää tai ahdistusta, sinun on vaikea välittää vakuutusta ja turvallisuutta lapsellesi. Valitse aika puuttua lapsesi suruun, kun tunnet olosi eniten hallinnasta ja rauhallisesta.
Tee aikaa puhua. Rakenna aika aikatauluun lapsesi rentoutua ja kertoa miltä he tuntevat.
Anna heidän piirtää. Piirustus antaa lapsille mahdollisuuden käsitellä huolensa, ilmaista mielikuvituksensa ja kuvitella uuden tarinan.
Rakasta lastasi ehdoitta. Rakasta ja hyväksy lapsesi ehdoitta ja ota huomioon ja haasta käyttäytymistä ei heitä henkilöksi. Esim. Dicuss lapsen agressio, mutta älä määrittele lasta aggressiiviseksi.
Rakenna itseluottamus. Auta lastasi ratkaisemaan ongelmansa, jotta he tuntevat olevansa kykeneviä ja kekseliäitä. vastustaa kiirehtiä ennen kuin he pystyvät käsittelemään sitä.
Ota aikaa sinulle. Olet rauhallisin ja kykenevä, kun pidät sinusta hyvää huolta. Menetät vähemmän todennäköisesti malttisi tai kärsivällisyyttäsi, kun olet levätä. Se on itsehoito.
Yhteenveto. Avainroolisi lapsesi surun tukemisessa on yksinkertaisesti pelata hänen kanssaan. Suunnittele laatuaikaa lapsesi kanssa, jotta he tuntevat olonsa kuulluksi ja ymmärrettäviksi.
Jos tarvitset lisätukea, ota yhteyttä ulkoiseen resurssiin, olipa kyse sitten hyväntekeväisyysjärjestön, kuten lasten surun tai minun kaltaisen ammattilaisen, kautta – löydä yhteisösi ja rakenna sinulle sopiva tukijärjestelmä, koska et tarvitse tehdä tämä yksin.
Vieraile: www.amandaseyderhelm.com Twitter: @thekidDecoder
Amandan ilmainen ladattava resurssi – terapeuttinen tarinankerronta työkalupakki.
Kuva: Annie Spratt Unsplashissa.
Lue lisää vierasviestejä täältä.
Osta bestsellere
Debyyttikirjani on opas selviytymiseen ja kukoistamiseen töissä ja kotona ja tarjoaa käsityksen siitä, kuinka luoda digitaalinen yritys tai palata töihin luottavaisesti.
Mumboss: Rehellinen äidin opas selviytymiseen ja kukoistamiseen töissä ja kotona (UK 2. muokkausioni)
Saatavana Amazonissa tai kuultavissa
Työskentelevä äiti: Opas selviytymiseen ja kukoistamiseen töissä ja kotona (USA/Kanada Edition)
Saatavana 8. syyskuuta 2020. Tilaa nyt Amazonissa
Kuten mitä olet lukenut? Sitten miksi et seuraa Vickiä Facebookissa, Twitterissä, YouTubessa, Pinterestissä ja Instagramissa
Älä koskaan unohda viestiä!
Tilaa Fonestmum viikoittaiselle sähköpostiosoittimelleni, jossa jaan uudet blogiviestit, blogivinkit, tapahtumakutsut, kilpailut ja uutiset uudesta kirjastani. En koskaan jaa henkilökohtaisia tietojasi kolmansien osapuolten kanssa.
FacebookTWitterPinterestemailTumblrshare